Traplift met bocht

Samen kijken we naar de mogelijkheden

Heeft u een trap met een of meerdere bochten? Ook dan is het plaatsen van een traplift geen enkel probleem. Wij kunnen zelfs een stoellift op een wenteltrap installeren. Onze adviseurs komen bij u langs om de trap op te meten. Trappen hebben vaak een standaardformaat. Het railsysteem hoeft dan niet helemaal op maat te worden gemaakt. Mocht uw trap geen standaardformaat hebben, dan wordt het railsysteem uiteraard speciaal op maat gemaakt voor u. Samen met de adviseur kijken we ook aan welke kant de traplift met bocht geplaatst wordt.

/01

Traplift met bocht aan de binnenzijde

Een traplift met bocht aan de binnenzijde van de trap neemt de minste ruimte in beslag. De binnenzijde is de kant waar de treden het smalst zijn. Op deze manier blijft er genoeg ruimte over en is de trap nog steeds goed beloopbaar voor uw medebewoners. De trapleuning hoeft in dit geval niet verwijderd te worden, wat ook weer fijn is voor uw gasten. Het enige nadeel van de binnenzijde is dat de bocht die de traplift moet nemen steiler is dan aan de buitenzijde. Dit wordt niet altijd als comfortabel ervaren.

/02

Traplift met bocht aan de buitenzijde

Een traplift met bocht aan de buitenzijde is geplaatst aan de kant waar de treden het breedst zijn. Aan deze zijde loopt de rail minder steil naar boven. Hierdoor duurt de rit iets langer, maar dit is wel wat comfortabeler. Een nadeel van een stoellift met bocht aan de buitenzijde is dat er minder ruimte overblijft op de trap. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, aangezien uw medebewoners over het smalste gedeelte van de treden lopen. Onze monteurs houden hier zoveel mogelijk rekening mee en plaatsen het railsysteem zo dicht mogelijk tegen de muur.

/03

Traplift op wenteltrap

Op een wenteltrap kan tegenwoordig vrij makkelijk een traplift worden geplaatst. Vroeger was dit bijna niet mogelijk, maar dankzij speciale draaitechnieken is dat nu geen probleem meer. Bij wenteltrappen wordt de stoellift standaard aan de binnenbocht geplaatst. Hiervoor kiezen we om de trap nog wel beloopbaar te houden. Wenteltrappen zijn doorgaans vrij steil, maar dankzij een speciaal ophangsysteem blijft de stoel van de traplift onderweg in een comfortabele en rechte positie staan.

/04

Meedraaiende stoel

Wanneer uw trap een bocht maakt, is het fijn om een stoel te hebben die meedraait. U bepaalt dan zelf of u meekijkt in de rijrichting of dat u zijdelings beweegt. Het draaien van de stoel gaat altijd heel soepel. Met een vloeiende beweging komt u de bocht door. Ook bij het op- en afstappen is een meedraaiende stoel ideaal. Voor het opstappen draait u de stoel in een positie die u wilt. Dit maakt het opstappen extra veilig en makkelijk voor u. Wanneer u boven bent laat u de stoel bij het trapgat wegdraaien en stapt u veilig van de stoel af.

Maak een afspraak met onze adviseurs

Ook als u een trap met een bocht of meerdere bochten hebt bent u bij Valleiliften aan het juiste adres. Maak een afspraak met een van onze adviseurs om uw trap met bochten in kaart te brengen. Hij zal u adviseren aan welke zijde u het beste de stoellift met bocht kan laten plaatsen.

favicon-valleiliften

Contact

Wij helpen met onze service iedereen, altijd en overal in Nederland. Of het nu gaat om advies, aanschaf of installatie van uw traplift: bel ons op: 088 - 11 55 693.

Of vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Scroll naar top